DELIKATESOWE
SER-CEBULA
Z SEZAMEM
Z ZIOŁAMI
Z MAKIEM
Z SOLĄ
PIKANTNE

Paluszki solone „Z Małego Beskidu”

Paluszki solone od lat zajmują miejsce na podium jako jedna z najpopularniejszych przekąsek – nie tylko w Polsce, ale i wielu innych krajach. Cienkie pałeczki z ciasta drożdżowego, wypieczone na chrupko w temperaturze 400ºC i udekorowane gruboziarnistą solą to idealny wybór gdy chcesz coś po prostu pochrupać i poprawić sobie humor. Doskonale smakują bez żadnych dodatków, a także jako zakąska do piwa lub wina. Są nieodłącznym towarzyszem dużych i małych spotkań towarzyskich, zaś fani kulinarnych eksperymentów znajdą dla nich wiele mniej oczywistych zastosowań w kuchni.

Warto również wspomnieć, że paluszki solone to przekąska prawie o połowę mniej kaloryczna niż klasyczne ciastka czy krakersy. Ich wartość energetyczna to zaledwie 340 kcal na 100 g prduktu. Głównymi składnikami paluszków są mąka pszenna i drożdże piekarnicze, które dostarczają organizmowi sporych ilości witamin z grupy B, witaminy E oraz minerałów takich jak wapń, żelazo, potas i fosfor. Klasyczne paluszki nie zawierają natomiast cholesterolu.

Paluszki z solą
Słone paluszki

Firma Axpal to producent paluszków solonych o prawie 40-letniej historii. Przez ten czas dopracowaliśmy do perfekcji nasze receptury i techniki pieczenia. W połączeniu z najwyższej jakości naturalnymi składnikami i włożonym w pracę sercem pozwoliło to uzyskać niepowtarzalny smak delikatnego i chrupkiego zarazem ciasta. Nasze paluszki solone sygnowane marką „Z Małego Beskidu” to smak, którego nie da się pomylić z żadnym innym konkurencyjnym wyrobem. Nie musicie nam wierzyć na słowo – po prostu je przetestujcie. Z pewnością staną się Waszą ulubioną przekąską – jesteśmy tego całkowicie pewni.

Paluszki solone w kuchni – jak je wykorzystać?

Tradycyjne paluszki z solą kojarzą się zazwyczaj z ustawioną na stole szklanką, jednak nie jest to jedyna opcja ich serwowania. Kruche paluszki „Z małego Beskidu” mogą być naprawdę kreatywnym urozmaiceniem wielu imprezowych potraw. Czy próbowaliście już zastąpić nimi grzanki w sałatce greckiej, sałatce caprese z mozarellą lub popularnej sałatce z tuńczykiem? Można nimi również wzbogacić smak zupy-kremu z pomidorów lub brokuła. Zaproszeni goście z pewnością zachwycą się chrupiącymi paluszkami maczanymi w roztopionej gorzkiej czekoladzie albo wbitymi w kostki żółtego sera. Paluszki solone od Axpala to prawie nieskończony wachlarz kreatywnych możliwości kulinarnych. Tak naprawdę ograniczeniem ich wykorzystania w kuchni jest tylko Wasza wyobraźnia i chęć eksperymentowania.

Axpal – wielokrotnie nagradzana jakość

Tak, wiemy że każdy producent paluszków solonych zapewnia o wyjątkowości swoich wyrobów. Nie każdy jednak może pochwalić się licznymi nagrodami, takimi “Srebrny Laur Małopolski” czy „Złoty Laur Małopolski” w konkursach Małopolskiego Biura Promocji i wojewody małopolskiego. Kilkukrotne przyznanie tej nagrody firmie Axpal to dla nas najlepszy dowód na obiektywne docenienie smaku i jakości naszych przekąsek. To również najlepsza rekomendacja dla obecnych i przyszłych klientów. Dołącz do nich!

Paluszki solone – tradycyjny smak, doskonała kruchość i chrupkość. Idealnie wypieczone – spełnią oczekiwania nawet najbardziej wysublimowanego podniebienia. Produkowane ze staranie dobranych składników i najwyższej jakości mąki, bez konserwantów z dodatkiem soli. Sekret ich smaku tkwi w recepturze i idealnych proporcjach składników. Chociaż w ofercie posiadamy wiele ich rodzajów to paluszki solone to klasyka. Wyobrażasz sobie urodziny, spotkanie w gronie przyjaciół, biwak i inne imprezy bez paluszków? Paluszki z Beskidu Małego rozsmakują każdą imprezę! Paluszki to także doskonała przegryzka do pracy i szkoły. Idealnie długie, idealnie grube, idealnie chrupkie, doskonale doprawione – takie właśnie są paluszki z solą z małego Beskidu. Musisz skosztować!

Produkt Masa netto Opakowanie zbiorcze Ilość na warstwie Ilość na palecie Wizualizacja
Paluszki

z solą

70g 30 14 84
Paluszki

z solą

300g 12 11 55

Click edit button to change this text.